Deze brower is niet compatibel met RealSmart. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.

RealSmart for students

Digitalisering is een onontkoombare trend in vrijwel elke sector, ook die van het vastgoed. Studenten met een goede digitale kennis hebben nu eenmaal een streepje voor wanneer ze de arbeidsmarkt betreden.

vastgoedbibliotheek
 • Achtergrond

  RealSmart, de grootste vastgoedsoftware van België, wordt door meer dan 4000 professionals dagelijks gebruikt in verkoop- en verhuurprocessen. De mogelijkheden reiken ver: online biedingen organiseren, vastgoedinformatie aanvragen, contracten digitaal laten ondertekenen, verhuurdossiers automatisch laten registreren,… En dit alles in één centrale immo-omgeving. Ongetwijfeld lust je als vastgoedstudent hier wel wat van!

   

  CIB Vlaanderen en Fonds 323, in samenwerking met ORIS, streven er ernaar om onze sector futureproof te maken en elke vastgoedprofessional (in spe) te helpen in zijn of haar ontwikkeling en bieden je daarom graag RealSmart for students aan!

 • Wat?

  Je kan als student: modeldocumenten en uitgebreide kennisbank raadplegen, en prospectie-, verkoop- en verhuurdossiers digitaal samenstellen:

   

  Vastgoedinformatie verzamelen, contracten genereren, verhuurdossiers registreren bij de FOD Economie, antiwitwas verplichtingen vervullen…

 • Hoe?

  1. Ga naar www.realsmart.be
  2. Klik op ‘aanmelden
  3. Klik op inloggen via eID – het is belangrijk om eID te selecteren de eerste keer (niet itsme!)
  4. Klik op ‘account aanmaken’ en vul je gegevens aan
  5. Geef de activatiecode in die je per e-mail ontvangt
  6. Selecteer RealSmart gebruiken in ‘persoonlijke context
  7. Je kan van start!

   

  Zo vind je modeldocumenten terug via het bibliotheek-icoontje  (onderaan in de rechterbalk) en kan je dossiers aanmaken via de knop ‘+ Aanmaken’

   

  Zie ook het ondersteunend materiaal hieronder!

Hulp nodig?

Wat als ik niet kan inloggen?

Jouw onderwijsinstelling dient ieder academiejaar jouw gegevens als student voorafgaand aan ons te bezorgen om toegang te krijgen tot RealSmart for students.

De eerste keer je inlogt, dien je jouw eID te gebruiken. Klik hiervoor op ‘aanmelden’ en selecteer ‘aanmelden met eID’.

Lukt het nog steeds niet? Neem contact met ons op via student@realsmart.be

Waar vind ik de modeldocumenten terug?

Vastgoedstudenten kunnen de modeldocumenten enkel nog via RealSmart.be raadplegen (en dus niet meer via de website van CIB Vlaanderen).
Eens je aangemeld bent op RealSmart, kies je in de rechter verticale balk voor het bibliotheek-icoontje.