Deze brower is niet compatibel met RealSmart. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.

Kennis over vastgoed

RealSmart is niet enkel het beheer van vastgoeddossiers, maar ook dé centrale omgeving waarin kennis en informatie omtrent vastgoed worden samengebracht. Zo kan je in RealSmart de uitgebreide vastgoedbibliotheek consulteren, energiepremies opzoeken of gebruik maken van de GIS-Viewer.

vastgoedbibliotheek
Digitale contracten

Vastgoedbibliotheek

CIB-leden kunnen vanuit RealSmart onmiddellijk alle nieuwsberichten, publicaties, modeldocumenten, syllabi, … opzoeken en raadplegen in RealSmart. Op deze manier kan je als vastgoedprofessional onmiddellijk alle kennis terugvinden op het moment dat u deze nodig heeft. Maak zeker gebruik van onze handige zoekfunctie!

Digitale contracten

GIS-viewer

In onze GIS-Viewer kan je maar liefst 39 vastgoedkaarten activeren, gaande van de kaart van overstromingsgevoelige gebieden tot de kaart van de ozon-concentratie in de buurt. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om je volledige vastgoedportefeuille te bekijken op het percelenplan. Of wens je de oppervlakte van een bepaald perceel op te zoeken? Geen probleem in onze GIS-Viewer.

Digitale contracten

Energiepremies

Wanneer je klanten investeren in energiebesparing, komen ze in aanmerking voor heel wat financiële ondersteuning. In samenwerking met het Vlaams Energieagentschap werd in onze vastgoedbibliotheek de mogelijkheid voorzien om energiepremies op te vragen. Op deze manier kan je een mooie meerwaarde bieden aan (ver)kopers en (ver)huurders door een overzicht te bezorgen van alle eventueel toepasselijke premies. Beschikbaar vanaf begin oktober.

1024 modeldocumenten

39 vastgoedkaarten

8 handige tutorials

2502 artikels, syllabi, dossiers, …

"Met de integratie van de vastgoedbibliotheek in RealSmart zetten we verder in op onze multichannelstrategie om nieuws en content omtrent vastgoed onmiddellijk te tonen waar je die nodig hebt."

Kristophe Thijs

Directeur Communicatie CIB Vlaanderen

"RealSmart is the way to go. Digitaliseren waar je kan en zo meer tijd over houden voor wat echt telt: je klant grondig adviseren over de grootste aankoop van zijn leven."

Marleen De Vlijt

Voorzitter CIB Antwerpen

"Onze modeldocumenten zijn het visitekaartje van onze organisatie. Dagelijks staat een team van 8 juristen klaar voor het opmaken en beheren van de modeldocumenten zodat de contracten juridisch volledig up-to-date en sluitend zijn. Momenteel bieden we meer dan 1000 modeldocumenten aan."

Peggy Verzele

Directeur Vlaams Studiecentrum Vastgoed en Wonen

"RealSmart is innovatief en vernieuwend door de manier waarop het vastgoedinformatie samenbrengt. Vanuit Informatie Vlaanderen kunnen we projecten zoals RealSmart enkel aanmoedigen omdat het perfect aansluit bij onze doelstellingen als overheid om informatie over vastgoed op een digitale manier tot bij de burger te brengen."

Barbare Van Den Haute

Administrateur-generaal Agentschap Informatie Vlaanderen