Deze brower is niet compatibel met RealSmart. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.

Gewijzigde procedure AntiWitwas sinds 1 oktober

Sinds 1 oktober 2024 is een nieuwe procedure in werking om meldingen te registreren bij de Cel voor Financiële Inlichtingen (CFI). Voortaan verlopen de meldingen via het goAML-platform.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u een melding dient te maken bij de CFI, zal u via de AntiWitwas-tool in RealSmart een bestand ontvangen dat u nadien oplaadt in het goAML-platform. De automatische doorsturing van een melding naar de CFI is niet langer mogelijk door deze nieuwe procedure.

Join een van onze testpanels

In oktober organiseren we samen met het BIV en FOD Economie testpanels om de AntiWitWas tool te verbeteren. Samen bekijken we de vragenlijsten en evalueren we waar we kunnen bijsturen op het gebied van gebruiksgemak en efficiëntie. De testpanels zullen doorgaan in Gent.

Interesse om deel te nemen? Laat het ons weten, in ruil voor uw inbreng ontvangt elk deelnemend vastgoedkantoor een pakket van 25 digitale handtekeningen ter waarde van 60 euro.

Bijna 95% van onze gebruikers in orde

De AntiWitWas tool is een samenwerking tussen het BIV, FOD Economie en ORIS. Het gebruik van de AntiWitwas tool veronderstelt dat een vastgoedmakelaar zijn/haar preventieverplichtingen vervult. De “FinancialAction Task Force (FATF)” vermeldt in haar guideline dat de AntiWitwas tool een efficiënt hulpmiddel is om inherente risico’s te evalueren en te mitigeren die gelinkt zijn aan potentiële transacties.

Uit een recent onderzoek van FOD Economie blijkt dan ook dat bijna 95% van de gecontroleerde vastgoedmakelaars die de AntiWitwas tool gebruiken volledig in orde waren met hun verplichtingen.

Overheid, RealSmart, Wetgeving