Deze brower is niet compatibel met RealSmart. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.

3 handige tools voor makelaars om woningen te verkopen.

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en virtual reality (VR) zijn er nu krachtige instrumenten beschikbaar die het verkoopproces kunnen transformeren en verbeteren. We lichten hieronder 3 technologische opportuniteiten toe.

ChatGPT

Door gebruik te maken van ChatGPT kunnen makelaars de efficiëntie van hun communicatie verbeteren. Denk maar aan het uitwerken van wervelende teksten die een pand aantrekkelijker maken en de lezers enthousiasmeren.

Door het gebruik van natuurlijke taal en creatieve formuleringen kan ChatGPT de aandacht van de lezer langer vasthouden dan wanneer je zelf een tekst zou schrijven over een pand. Hierdoor zal de informatie bij de lezer langer blijven hangen en mogelijks meer interesse wekken.

360 Virtuele Tour

Met een 360 ​​virtuele tour kunnen potentiële kopers een interactieve en meeslepende ervaring beleven van een woning zonder deze fysiek te bezoeken. Geavanceerde VR-technologie stelt gebruikers in staat door de verschillende ruimtes van een woning te navigeren en deze vanuit elke hoek te verkennen.

Voordelen van een 360 ​​virtuele tour zijn onder meer:

  • Potentiële kopers in staat stellen om een realistisch beeld te krijgen van de indeling, grootte en kenmerken van een woning.
  • Bespaar tijd en moeite voor zowel makelaars als kopers door het aantal fysieke bezichtigingen te verminderen.
  • Vergroot de exposure van een woning door het bereik van potentiële kopers te vergroten, ook geînteresseerde kopers uit het buitenland kunnen hierdoor snel een oordeel vellen of ze verder willen gaan in het koopproces.

Virtuele Meubelstaging

Virtuele meubelstaging is een innovatieve techniek waarbij het interieur wordt toegevoegd aan foto’s van lege ruimtes. Hierdoor kunnen potentiële kopers zich een beter beeld vormen van hoe de ruimte eruit zou kunnen zien wanneer deze is ingericht. Als makelaar zal deze service alleen maar aan belang winnen door de strenger wordende renovatie-verplichtingen bij de aankoop van een oudere woning.

Door gebruik te maken van virtuele meubelstaging kunnen makelaars de presentatie van woningen verbeteren en de verkoopkansen vergroten.